ГоловнаПолітика

Відрядження Найєму до Берліна не погодили через запланований на ці дати звіт перед Кабміном, – джерела в уряді

Від участі в конференції відмовився і сам прем'єр.

Відрядження Найєму до Берліна не погодили через запланований на ці дати звіт перед Кабміном, – джерела в уряді
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль відмовився від участі в берлінській конференції з відновлення у зв'язку з зосередженням на внутрішній роботі, повідомили LB.ua джерела в уряді.

За словами співрозмовників, основний фокус наразі – на підготовці до зими, відновленню енергетичних об'єктів та їхньому захисті. Джерела стверджують, що 12 червня Державне агентство відновлення мало представити уряду звіт про виконання відновлення робіт з облаштування інженерно-технічного захисту другого рівня на об'єктах критичної інфраструктури та енергетики.

За словами джерел, саме тому прем'єр-міністр не погодив відрядження керівника агентства, оскільки воно збіглося з датами, коли він мав надати звіт. 

"Заяви з боку керівника агентства – спроба уникнути звіту з важливих сьогодні питань. Більше того, урядова частина делегації на конференції в Берліні представлена на рівні першого віцепрем'єра- міністра економіки, міністра енергетики та інших. Питання мобілізації міжнарожної допомоги для відновлення енергетики там буде підніматись на найвищому рівні", – прокоментував один зі співрозмовників у Кабміні.

Джерела надали LB.ua лист на адресу агентства відновлення на ім'я його керівника Мустафа Найєма, де від руки було написано "не погоджую" та вказівка "підготувати звіти і аналіз завершення об'єктів II рівня захисту, а також пілотних проектів з відновлення". 

Фото: надано джерелами

  • 9 червня ZN.ua із посиланням на джерела повідомило, що Денис Шмигаль не дозволив Найєму брати участь у берлінській конференції 11-12 червня. 
  • Найєм 10 червня повідомив, що йде з посади очільника агентства. Він також заявив, що з листопада його команда стикалася з "протидією". 
  • Щорічна Конференція з питань відновлення України відбудеться 11-12 червня в Берліні. Захід покликаний мобілізувати міжнародну підтримку для відновлення країни після руйнувань, спричинених повномасштабним російським вторгненням.Очікується, що президент Володимир Зеленський відкриє захід разом з канцлером Німеччини Олафом Шольцем та президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. 
  • Державне агентство відновлення і розвитку інфраструктури було створене в січні 2023. Агентство створили для роботи з відбудови житла, яку влада буде проводити по всій країні.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram