ГоловнаПолітика

Зеленський зустрівся зі спецпредставницею США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер

Візит Пенні Пріцкер є потужним сигналом міцної підтримки нашої держави.

Зеленський зустрівся зі спецпредставницею США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер
Фото: Пресслужба Володимира Зеленського

Сьогодні, 12 січня, президент України Володимир Зеленський зустрівся зі спецпредставницею США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер. 

Про це повідомила пресслужба Володимира Зеленського.

“Минулий рік став рекордно активним для розвитку українсько-американських відносин. Ми налаштовані й надалі підтримувати таку динаміку, це відчутно допомагає Україні вести боротьбу з агресором”, - йдеться у повідомленні.

Володимир Зеленський подякував президенту США Джозефу Байдену, Конгресу й американському народу за потужну оборонну, фінансову, економічну та гуманітарну допомогу Україні.

Президент України наголосив, що візит Пенні Пріцкер є потужним сигналом міцної підтримки нашої держави.

Під час зустрічі Володимир Зеленський наголосив на важливості посилення ППО для захисту міст, маршрутів вітчизняного експорту та критичної інфраструктури з огляду на продовження Росією ракетного терору.

Також сторони обговорили питання забезпечення макрофінансової стабільності України та шляхи використання заморожених російських активів як суттєвого джерела коштів для відбудови України. 2024 рік має стати роком ухвалення остаточних рішень і реалізації конкретних кроків у цьому напрямі.

  • Спеціальна представницею США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер обговорила з українською владою сумнівне призначення голови Рахункової палати Ольги Піщанської.
  • Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч зі спеціальною представницею США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, а також американським бізнесом. Шмигаль і Пріцкер обговорили можливості інвестицій та розвиток державно-приватного партнерства, зміцнення української економіки, забезпечення стабільного українського експорту. Глава уряду додав, що триває робота зі США над посиленням експортних спроможностей.

Хто така Пенні Пріцкер

  • Пріцкер була міністром торгівлі США з 2013 по 2017 рік. Одна з 11 спадкоємців родини мільярдерів Прітцкерів, ключова фандрайзерка кампаній Байдена та Обами.

  • Пріцкер є засновницею і головою PSP Partners – приватної інвестиційної фірми, яка займається нерухомістю, хедж-фондами та стартапами. Після повернення в приватний сектор Пріцкер приєдналася до правління корпорації Microsoft і стартапу корпоративного програмного забезпечення Icertis.

  • Держдепартамент США повідомляє, що сім'я Пріцкер походить із с. Великі Пріцьки під Києвом, де володіла зерновим магазином до еміграції до Сполучених Штатів понад 100 років тому.

  • У вересні 2023 президент США Джо Байден призначив її представницею щодо відновлення економіки України. Пріцкер працюватиме з українським урядом та партнерами.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram