ГоловнаПолітика

Кабмін звільнив голову Держслужби з етнополітики, на посаду можуть призначити екснардепа Єленського (оновлено)

Тепер установа буде підпорядковуватися безпосередньо КМУ.

Кабмін звільнив голову Держслужби з етнополітики, на посаду можуть призначити екснардепа Єленського (оновлено)
Фото: Пресслужба ДЕСС

На засіданні Кабміну 6 грудня Олену Богдан звільнили з посади голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті.

Про це повідомив у Telegram представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

У пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики зазначили, що прем'єр та міністри висловили "ряд зауважень" щодо діяльності  Богдан. Тож за результатами обговорення було ухвалено рішення про її звільнення. 

Крім того, на нинішньому засіданні уряду Держслужбу з питань етнополітики перевели в пряме підпорядкування КМУ.

Як зазначив прем'єр Денис Шмигаль, вона "буде віднесена до центральних органів виконавчої влади, які підпорядковуються безпосередньо Кабінету Міністрів України".

Відтепер структурні підрозділи обласних і Київської міської державних (військових) адміністрацій з питань етнополітики та свободи совісті будуть підзвітні та підконтрольні ДЕСС.

Раніше діяльність служби координував Кабмін через міністра культури та інформаційної політики.

Як повідомляють джерела LB.ua, велика ймовірність, що установу очолить екснардеп, радник колишнього прем'єра Арсенія Яценюка Віктор Єленський. Крім цього, ДЕСС буде переформатовано.

Нагадаємо, днями Президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО), яким ініціюється заборона пов’язаних із Росією релігійних організацій. Водночас ПЦУ зареєструвала нову назву монастиря на території Києво-Печерської лаври, яка наразі перебуває в користуванні УПЦ (МП).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram