ГоловнаПолітика

Порошенко в ефірі MSNBC про обстріл Яворівського центру: союзникам час відкривати другий фронт

Україні потрібна допомога, закликав експрезидент. 

Порошенко в ефірі MSNBC про обстріл Яворівського центру: союзникам час відкривати другий фронт

Ракетний обстріл Міжнародного центру біля Яворова на Львівщині – це акт тероризму на кордоні з НАТО. Про це Петро Порошенко сказав в ефірі американського телеканалу MSNBC. Він закликав союзників відкрити другий фронт протидії російській агресії. 

«Цього ранку близько 30 російських крилатих ракет були запущені з літаків Чорноморського флоту Росії проти Міжнародного центру миротворчості та безпеки на Львівщині. 35 осіб загинули, і близько 150 поранені. І ці 30 ракет були запущені у бік нашого західного кордону, по цілі, що розташована всього лише за 20 кілометрів від кордону з НАТО», – наголосив Порошенко. 

На його думку, саме час для того, щоб нарешті відкрити другий фронт протидії Росії.

«Прошу, вивчіть уроки Другої світової війни. Другий фронт не означає присутності натовських солдатів. Наразі йдеться про надання нам оборонної зброї. Це також передбачає постачання нам протиповітряних систем. Нам потрібна фінансова допомога. А також гуманітарна допомога. Як потрібні нам і нові санкції з тим, щоб змотивувати Путіна зупинити його агресію та забратися з нашої країни», – вкотре наголошує Порошенко. 

«Нам також потрібне окреме спеціальне рішення щодо лендлізу на засадах надання нам усього необхідного – від продовольства до амуніції. Адже тут ми воюємо не лише за українську землю. Ми воюємо тут і за наших партнерів, за НАТО, за свободу та демократію», – зазначає п’ятий президент. 

Порошенко також висловив співчуття американському народу у зв’язку з убивством в Ірпені під Києвом журналіста – громадянина США

«Хотів би скористатися з цієї нагоди та висловити вдячність всім іноземним журналістам, які зараз працюють тут в Україні і надають світові правдиву інформацію про російську агресію проти нашої держави. Дозвольте висловити співчуття американському народу, оскільки буквально кілька годин тому в Ірпені було вбито американського журналіста. Це безперечно трагедія. Саме таким чином Путін і створює гуманітарну катастрофу», – наголосив Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram