ГоловнаПолітика

Блінкен розмістив відео на підтримку України

Держсекретар наголосив на єдності сил союзників.

Блінкен розмістив відео на підтримку України
Фото: EPA/UPG

Державний секретар США Ентоні Блінкен у Twitter розмістив відеоролик на підтримку України на тлі зосередження Росією військ біля кордонів України.

У ньому дипломат наголосив на єдності союзників, які підтримують українців.

"Сполучені Штати, наші союзники та партнери єдині з Україною. Водночас ми закликаємо Росію до деескалації та врегулювання ситуації дипломатичним шляхом. Територіальна цілісність та суверенітет України мають бути захищені", — прокоментував Блінкен.

На відео зображені представники країн-союзниць та наведені їх цитати на підтримку України із закликами до РФ щодо негайної деескалації.

4 лютого міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з державним секретарем США Ентоні Блінкеном. Блінкен поінформував Кулебу щодо підсумків перемовин із з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим.

Нагадаємо, що як заявила 3 лютого спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі, американський Конгрес готовий запровадити нові "сильні" обмеження як щодо Росії, так і щодо президента РФ Володимира Путіна в разі російського вторгнення до України.

4 лютого прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон провів розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Серед іншого сторони обговорили безпекову ситуацію навколо України і домовились продовжити роботу над санкціями щодо Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram