ГоловнаПолітика

Тимошенко: законопроєкт про дерегуляцію трудових відносин порушує права працюючих людей

Політик закликала не голосувати за нього.

Тимошенко: законопроєкт про дерегуляцію трудових відносин порушує права працюючих людей
Фото: ba.org.ua

Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко закликала монобільшість не підтримувати законопроєкти, які порушують трудові права українців. Про це вона завила під час свого виступу з трибуни Верховної Ради.

«Існує цілий перелік прав людей, які зафіксовані міжнародними конвенціями, всіма нашими українськими законами – це обмеження робочого дня 8 годинами, 2 вихідних дні на тиждень, обов’язкова відпустка тощо. А «слуги народу» пропонують всі ці гарантії анулювати й формувати відносини між роботодавцем і працюючою людиною тільки на базі короткострокових угод. Щоб у цих угодах роботодавець нав’язував те, що він хоче, без тих обмежень, які закріплені міжнародними конвенціями та іншими правовими документами», – пояснила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» звернула увагу на те, що проти напередодні ухваленого законопроєкту 5388-у виступила Міжнародна організація праці та міжнародні профспілки, які попереджали, що Україні загрожують певні санкції у разі, якщо наступ на трудові права буде продовжено.

«Хочу нагадати, що понад 300 років у світі існує профспілковий рух, який боровся за права працюючих людей. А цими законопроєктами в Україні профспілки повністю усуваються від захисту трудових прав людей. Якщо профспілки вас у чомусь не задовольняють, то зробіть так, щоб вони були сильнішими, але не руйнуйте принципи, на яких тримається вся система трудового права в світі. Голосуйте проти цього закону і трьох наступних», – закликала Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram