ГоловнаПолітика

"Європейська Солідарність" офіційно висунула Сущенка кандидатом в депутати

Сущенко висуватиметься у 197-му окрузі на Черкащин.

"Європейська Солідарність" офіційно висунула Сущенка кандидатом в депутати
Фото: eurosolidarity.org

Кандидатом у народні депутати від партії «Європейська Солідарність» у 197-му окрузі на Черкащині став Роман Сущенко – відомий журналіст, колишній політв’язень Кремля, перший заступник голови Черкаської обласної ради. Про це на брифінгу повідомив лідер партії, експрезидент Петро Порошенко.

«Європейська Солідарність» з самого початку в парламенті 9 скликання позиціонувала себе, і нас позиціонували люди, як парламентський спецназ, який має захищати вибір людей, вибір шляху до ЄС, вибір щодо майбутнього членства в НАТО. І мені надзвичайно приємно, що наша діяльність в парламенті виправдовує очікування людей. Але нас має бути більше. І сьогодні я хочу представити і оголосити рішення з`їзду висунути в Черкаській області по мажоритарному округу до Верховної Ради Романа Сущенка. Це легендарна особистість», – наголосив Порошенко.

Він нагадав, що Сущенко довгі роки працював у Парижі як журналіст, у 2016 році був затриманий російською ФСБ та три роки провів за ґратами, був "засуджений" до 12 років позбавлення волі. У вересні 2019 року в рамках обміну полоненими між РФ і Україною його звільнили.

«Мені надзвичайно приємно, що Роман прийняв рішення повернутися до Черкаської області, очолити нашу обласну партійну організацію, і внаслідок його наполегливої роботи, близькості з людьми, активною роботою в полі, рейтинг нашої політичної сили між парламентськими і місцевими виборами зріс вдвічі», – зазначає лідер партії.

«Роман вільно володіє не тільки українською, англійською, французькою, а й сербською, хорватською, трохи боснійською та багатьма іншими мовами. Він намагається зробити все для того, щоб привести разом з нашою командою Україну в Європу , і привнести в Черкаську область, в Україну значну частину свого європейського досвіду, своїх європейських зв`язків. Я переконаний, що Роман, як і вся наша політична сила, поєднує надійність і надію. І, отже, твердо переконаний, що ви підтримаєте Романа Сущенка і «Європейську Солідарність» і на виборах буде перемога, буде перше місце», – заявив Петро Порошенко.

У 184 окрузі на Херсонщині кандидатом у народні депутати від «Європейської Солідарності» став відомий фермер, меценат Ігор Йосипенко. На Вінничині на посаду голови Липовецької ОТГ «Європейська Солідарність» висуває вчителя, директора школи, добровольця, учасника АТО Василя Авраменка. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram