ГоловнаПолітика

Муженко вимагає від Венедіктової спростування щодо його неявки на допити

"Завжди готовий давати свідчення і сприяти слідству".

Муженко вимагає від Венедіктової спростування щодо його неявки на допити
Фото: newsyou.info

Колишній начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко спростував слова генерального прокурора Ірини Венедіктової про те, ніби він не з'являється на допити в Офіс генерального прокурора.

Про це генерал армії України Віктор Муженко написав у фейсбуці.

Він процитував слова Венедіктової, яка напередодні заявила в телеефірі, що Муженко нібито вже пів року не приходить на допити, хоча "сказав, що повернеться".

"Я жодного разу не переривав допити до їх завершення, не був повідомлений, що мене чекають на допит, і не казав, що "повернусь", оскільки завжди готовий давати свідчення і сприяти слідству у встановлені істини задля об’єктивного розслідуванню подій, пов’язаних зі збройною агресією Російської Федерації проти України", - написав Муженко.

У зв'язку з цим Муженко висловив сподівання, що в Офісі генпрокурора є протоколи його допитів, зокрема й тих, які були проведені набагато пізніше, ніж пів року тому. Він хоче, щоб генпрокурор спростувала свої слова.

"Висловлюю також щире сподівання, що честь, гідність в Україні, репутація офіцера Збройних Сил України мають конституційні гарантії визнаватись найвищою цінністю, а пані Ірина виправить цю прикру помилку у той самий спосіб", - зазначив він.

Учора під час прямого ефіру програми "Іловайськ. Правда” на каналі "1+1" з Наталією Мосійчук Венедіктова заявила, що Муженко прийшов на допит в ОГП більше ніж шість місяців тому, перервав його і потім сказав, що він повернеться. "І ми чекаємо, коли він повернеться”, - сказала генпрокурорка.

Раніше Венедіктова заявила, що матеріали кримінального провадження про організацію та проведення бойових дій у районі Іловайська влітку 2014 року будуть розсекречені. За словами генпрокурорки, обсяг провадження складає понад 300 томів, з яких понад 70 - із грифом обмеженого доступу.

Нагадаємо, 29 серпня 2014 року російські війська відкрили вогонь по українських військових, які склали зброю після домовленостей про "зелений коридор" для виходу з оточення. Це призвело до загибелі 366 українських військових, 429 отримали поранення різного ступеня тяжкості, 300 потрапили в полон, 24 зникли безвісти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram