ГоловнаПолітика

МЗС викликало в.о. посла Білорусі через заяви Лукашенка на пресконференції

Україна застерегла Мінськ від визнання Криму російським.

МЗС викликало в.о. посла Білорусі через заяви Лукашенка на пресконференції
Фото: uk.wikipedia.org

Міністерство закордонних справ викликало тимчасового повіреного у справах Білорусі Кирила Камишева, щоб висловити йому протест у зв’язку із заявами Олександра Лукашенка під час учорашньої пресконференції.

Про це повідомила пресслужба МЗС.

Дипломата попередили, що визнання російського суверенітету над тимчасово окупованим українським Кримом буде рівнозначним "співучасті у злочині Кремля проти територіальної цілісності і суверенітету України" та матиме міжнародно-правові наслідки.

Водночас МЗС запросило пояснення щодо того, чи допускала Білорусь "прокурорів" з тимчасово окупованого Луганська для допиту блогера Романа Протасевича. Лукашенко сказав, що вони "приїхали, допитали", але МЗС Білорусі раніше це категорично заперечувало.

Міністерство також заявило протест проти слів Лукашенка про "переправлення зброї" з України в Білорусь і підготовку Україною "бойовиків" для дій на території Білорусі.

Також дипломати звернули увагу на погрози Лукашенка "поставити на коліна" Україну, прикриваючись Володимиром Путіним. "Білоруському дипломатові вказали на те, що ці слова є проявом слабкості Білорусі, а не демонстрацією сили. Путін не зміг поставити Україну на коліна, тому сподівання Лукашенка на нього є програшною ставкою", - йдеться в заяві МЗС. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram