ГоловнаПолітика

​"Укрпошта" призначила презентацію присвячених ЗСУ марок на день радянської армії і пояснила це "тролінгом РФ" (оновлено)

Після обурення громадськості та Генштабу ЗСУ презентацію перенесли.

​"Укрпошта" призначила презентацію присвячених ЗСУ марок на день радянської армії і пояснила це "тролінгом РФ" (оновлено)

Збройні Сили України висловили рішучий протест проти обрання "Укрпоштою" дати 23 лютого для презентації і першого погашення поштових марок під назвою "Збройні Сили України. Сухопутні війська".

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сторінці Генштабу ЗСУ у фейсбуці.

У Генштабі наголошують, що дата презентації цього випуску марок не була погоджена з керівництвом ЗСУ.

"23 лютого держава-агресор РФ, яка веде війну проти України, відзначає день захисника Вітчизни і день військової слави Росії. Тому ця дата є неприпустимою для промоції Збройних Сил України та їх найбільш чисельного виду – Сухопутних військ", - сказано в повідомленні.

Генштаб ЗСУ вимагає в "Укрпошти" відтермінувати презентацію і пропонує перше погашення поштових марок зазначеної серії приурочити до Дня українського добровольця - 14 березня.

У Філателістичному бюлетені зазначається, що поштовий випуск здійснено за підтримки Міністерства оборони України. Погашення марок спеціальним штемпелем відбудеться у Києві.

Оновлення. "Укрпошта" запланувала презентацію нових марок про українську армію на 23 лютого, щоб нагадати всім про ЗСУ і "потролити" РФ, заявив генеральний директор компанії Ігор Смілянський.

"Гарний привід нагадати, що час перегортати сторінку історії і пишатись новою українською армією. І так – це тонкий тролінг сусідів, які я впевнений показали б цю марку. Я дійсно хотів привернути увагу до нашої армії, і розумів що запуск в будь яку іншу дату буде непомічений", - написав Смілянський у фейсбуці.

Він додав, що ухвалить рішення щодо зміни дати презентації до кінця дня 18 лютого.

Згодом Смілянський повідомив, що враховуючи позицію Генерального Штабу ЗСУ, домовились перенести випуск марки попередньо на 14 березня - Дня добровольця. Однак стверджує, що його позиція залишається незмінною.

"Зрада привертає увагу - перемога ні. Жоден з тих, хто сьогодні висловився (визвірився) на фейсбуці з цього приводу не помітили ані перемоги нашої марки "Слава Україні" на міжнародній виставці в Мадриді (на фейсбуці 342 лайка – пост Гайдукевича про зраду 1000+), а ні марки "Орден Героїв Небесної Сотні", яка випускається завтра", - зауважив він.

Смілянський висловив упевненість, що саме завдяки тому, що було зроблено, марка, присвячена ЗСУ, "отримає все ж таки увагу, яку заслуговують наші військові".

"Ну й на останок. Ми плануємо випуск марок із зображенням творів українських митців, який присвячуємо жінкам. Заплановано це на 8 березня. Як мені щойно повідомили, це свято теж святкується в Росії (як доречи й Новий Рік). Тож можна починати дискутувати на цю тему теж", - підсумував гендиректор "Укрпошти".

Нагадаємо, в 2014 році президент Петро Порошенко переніс День захисника з 23 лютого на 14 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram