ГоловнаПолітика

Президент двічі просив Дубінського вийти з фракції - джерела у керівництві “Слуга народу”

Депутат відмовився виконувати вимогу.

Президент двічі просив Дубінського вийти з фракції - джерела у керівництві “Слуга народу”
Фото: facebook/Слуга Народу

Президент України Володимир Зеленський під час сьогоднішнього засідання фракції "Слуга народу" двічі піднімав питання про вихід Олександра Дубінського з її складу. Нардеп відмовився це робити, пославшись на відсутність провини.

Про це Lb.ua повідомили джерела у керівництві фракції "Слуги народу".

За словами співрозмовників видання, Зеленський про вихід Дубінського "просив двічі". Той відмовився виконувати вимогу.

"Я не вийду, я не винний", – передав один із співрозмовників слова Дубінського.

"Розмова президента Володимира Зеленського з Олександром Дубінським дійсно була жорсткою. Президент заявив, що вважає доцільним вихід Дубінського з фракції. На що Дубинський пригрозив, що за ним тоді вийдуть ще 30 депутатів. Мовляв, за ним підуть лідери думок у фракції", – розповіли учасники засідання. 

Він також додав, що голосування за призначення Юрія Вітренка віцепрем’єром з питань енергетики очікується в Раді в середу-четвер, "якщо на ранок буде 70% фракції".

Нагадаємо, у КВЦ "Парковий" сьогодні ввечері відбулось засідання фракції "Слуга народу" з президентом України Володимиром Зеленським та в.о. міністра енергетики Юрієм Вітренком.

Одне з ключових питань засідання - про призначення першим віцепрем’єром з питань енергетики Юрія Вітренка. Парламентарі також мали на меті заслухати нардепа Олександра Дубінського щодо введення проти нього санкцій США. 

11 січня Сполучені Штати ввели санкції через "втручання у вибори" проти низки осіб, пов’язаних з народним депутатом України Андрієм Деркачем. У списку осіб, які на думку Мінфіну США є "частиною пов'язаної з Росією мережі іноземного впливу", був і Олександр Дубінський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram