ГоловнаПолітика

Філімонов: україномовні громадяни в Одесі не потребують захисту

Кандидат у мери вважає, що кожен має право розмовляти тією мовою, якою хоче.

Філімонов: україномовні громадяни в Одесі не потребують захисту
Олег Филимонов во время презентации Стратегии развития области и команды, которая идет на местные выборы.
Фото: facebook/Слуга народу

В Одесі немає жодних суперечностей між тим, говорять люди українською чи російською мовами, отже, захисту україномовні громадяни не потребують. Про це в ефірі токшоу «Зворотний відлік» на UA:Перший заявив кандидат у мери Одеси від партії "Слуга Народу" Олег Філімонов.

«Я вважаю, що україномовних громадян не потрібно захищати. Вони мають право говорити тією мовою, яка їм дана Богом і якою вони все життя розмовляли. Ніякої суперечності між тим, говорять люди в Одесі російською або українською мовою, немає. У всіх одеських школах викладання ведеться українською мовою, ніякої проблеми немає», - зазначив Філімонов.

При цьому він перепросив, що сам розмовляє російською, українська, мовляв, йому дається важче.

«Друзі, я перепрошую за те, що зараз говорю російською мовою, мені складно, тому що я перекладаю, а я за професією - філолог, тому розмовляю мовою, яку знаю краще».

Нагадаємо, напередодні в Одесі вчителька малювання гімназії №4 довела до сліз ученицю п'ятого класу через те, що та відповідала на уроці українською мовою. Вчительці здалося, що школярка поводить себе зверхньо.

"Бачите, що у нас робиться. Вона розмовляє українською мовою, так виходить, що вона вище за нас. ...Але так не можна говорити. Виходить, що вона вище за нас. Давайте українською тоді всі будемо спілкуватися?.." - сказала вчителька.

У Департаменті освіти і науки Одеської міської ради перепросили за поведінку вчительки, а її саму звільнили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram