ГоловнаПолітика

Зеленський відвідав синагогу в Херсоні, яку в квітні намагалися підпалити

Головний рабин області подякував президенту за швидку реакцію української влади на інцидент.

Зеленський відвідав синагогу в Херсоні, яку в квітні намагалися підпалити
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки в Херсон відвідав синагогу Хабад, яку в квітні цього року намагалися підпалити. Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Президент зустрівся з головним рабином Херсона та Херсонської області Йосипом-Іцхаком Вольфом і оглянув відремонтовану синагогу.

Головний рабин подякував президенту за швидку реакцію української влади на інцидент.

Крім того, за швидке розкриття злочину вручили подяки начальнику поліції Херсонської області Олександру Прокудіну і главі СБУ в регіоні Сергію Криворучку.

"Головне, що на міжнародному рівні - що важливо - оцінять. Тому що є гібридна інформаційна війна, коли розповідають, що у нас ксенофобія, антисемітизм. Такі вчинки дуже важливі, щоб показати: в Україні рівень антисемітизму дуже низький. Якщо є спроби - ми їх запобігаємо", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, вночі 20 квітня в Херсоні кинули пляшку з горючою речовиною в місцеву синагогу. Пожежі не сталося, оскільки рідина не загорілася. Інформація про спробу підпалу надійшла в поліцію близько третьої години ночі. Заявник розповів, що бачив, як невідомий чоловік підпалив пляшку, кинув її на поріг синагоги на Театральній вулиці і втік.

Через три тижні

СБУ заявила про затримання двох неонацистів за спробу підпалу синагоги. Злочин пов'язали з днем народження Гітлера.

Синагога Хабад побудована 1895 року. До 1941-го вона діяла як молитовний будинок. Після капітального ремонту та реставрації синагога відкрилася в 2010 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram