ГоловнаПолітика

Побудова Європи не може вважатися завершеною без України, - Зеленський

Президент привітав українців з Днем Європи і закликав перейти на європейський спосіб мислення.

Побудова Європи не може вважатися завершеною без України, - Зеленський
Президент Украины Владимир Зеленский
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський привітав українців з Днем Європи, який відзначають у третю суботу травня, і закликав перейти на європейський спосіб мислення.

Я завжди говорив, що Європа - це перш за все спосіб мислення. Європа починається з кожного з нас. З кожного громадянина. З дотримання законів, сплати податків, захисту демократичних цінностей та громадянського суспільства, вільного волевиявлення, свободи слова, думки і віросповідання, рівності і поваги. З "алергії" на те, щоб приймати або давати хабарі, з правильно запаркованого авто і недопалка, викинутого на смітник. Давайте робити так, щоб День Європи був у нас кожен день", - написав президент у своєму телеграм-каналі.

Зеленський також нагадав, що в цьому році виповнилося 70 років з проголошення Декларації Шумана, з якого фактично почав свій відлік Європейський Союз.

"Слова Робера Шумана актуальні і сьогодні: "Європа не буде побудована відразу або за єдиним планом". Побудова об'єднаної, процвітаючої і успішної Європи триває. Для мене очевидно, що цей процес не може вважатися завершеним без України", - висловився глава держави, додавши, що, на його думку, Україна обов'язково стане повноправною частиною європейської сім'ї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за рік президентства Зеленського більш як 30 "кварталівців" і їх знайомих отримали державні посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram