ГоловнаПолітика

Єрмак обговорив з Козаком питання обміну утримуваними особами

Обмін у форматі "всіх на всіх" може відбутися в березні.

Єрмак обговорив з Козаком питання обміну утримуваними особами
Фото: Lb.ua

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак в Мінську зустрівся з заступником керівника Адміністрації президента РФ і "куратором" українського питання Дмитром Козаком. Про це повідомили в ОП.

"Під час зустрічі сторони обговорили питання взаємного звільнення утримуваних осіб в форматі "всіх на всіх", про який домовилися лідери "нормандської четвірки" під час зустрічі в Парижі в грудні 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Єрмак зазначив про намір провести наступний трек обміну в березні. Учасники зустрічі наголосили на необхідності продовження переговорів для повного виконання домовленостей, досягнутих під час саміту в нормандському форматі.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Вадим Пристайко допустив, що новий обмін полоненими відбудеться до зустрічі лідерів "нормандської четвірки", яка запланована на квітень. За його словами, під час обміну Україна розраховує повернути до 200 чоловік.

Попередній великий обмін утримуваними особами між Україною та контрольованими Росією донецькими і луганськими бойовиками відбувся 29 грудня 2019 року. На підконтрольну територію повернулися 76 громадян. У свою чергу на тимчасово окуповані території доставили 127 осіб, 14 відмовилися повертатися до бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram