ГоловнаПолітика

РФ заявила, що зустріч у нормандському форматі відбудеться після прийняття закону про особливий статус Донбасу

Зустріч може відбутися "після виконання рішень попереднього саміту".

РФ заявила, що зустріч у нормандському форматі відбудеться після прийняття закону про особливий статус Донбасу
Фото: mid.ru

Голова російського МЗС Сергій Лавров заявив, що новий саміт у нормандському форматі може відбутися після виконання рішень попереднього саміту, а саме після закріплення в законодавстві України "особливого статусу Донбасу". Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Я не чув про те, що через місяць планують зустріч міністрів нормандського формату. Наші колеги кажуть, що потрібно вже в квітні призначити черговий саміт у нормандському форматі. Ми довели до них нашу дуже чітку позицію: ми будемо розмовляти про терміни наступного саміту тільки тоді, коли, по-перше, буде виконано все те, про що говорили в Парижі, включаючи нормалізацію на землі і розмінування, і політичні питання, пов'язані з "формулою Штайнмаєра", і закріплення аспектів особливого статусу (Донбасу) на постійній основі в законодавстві України", - сказав Лавров на пресконференції.

Другою вимогою політик назвав підготовку і підписання проєкту підсумкового документа. "Щоб не було знову вже під час саміту (спроб) руйнувати досягнуті домовленості".

Лавров нагадав, що перед самітом у Парижі була домовленість про розведення сил і засобів на всій лінії зіткнення, проте на самій зустрічі президент України Володимир Зеленський цю домовленість "переграв".

Раніше міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявляв, що голови МЗС чотирьох країн планують зустріч для підготовки зустрічі в нормандському форматі. За його словами, така зустріч може відбутися "десь через місяць".

Нагадаємо, 17 лютого прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомляв, що наразі не відомо в якому місяці може відбутися зустріч. Він говорив, що це питання ще обговорюють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram