ГоловнаПолітика

Порошенко: ми не дозволимо проросійським реваншистам знищити надбання Революції Гідності

"Ми завжди повинні пам'ятати, яку високу ціну заплатили за цю перемогу".

Порошенко: ми не дозволимо проросійським реваншистам знищити надбання Революції Гідності
Фото: eurosolidarity.org

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко вшанував пам'ять Героїв Небесної Сотні і нагадав українцям, що загиблі герої віддали свої життя за свободу нашої країни і її європейський вибір.

Про це повідомляється на сайті політсили.

У панахиді також взяли участь Марина Порошенко, депутати фракції і представники громадськості.

"Поплічники Януковича, за активної підтримки з Москви та мовчазної згоди чинної влади, сьогодні намагаються переписати історію Майдану. Але правда – на боці України, і вона переможе. Всі, хто небайдужі, сьогодні в цей час зібралися тут для того, щоб вшанувати пам’ять загиблих українських героїв, які віддали своє життя для того, щоб Україна мала унікальну можливість рухатися далі вперед, бути європейською країною", - сказав Порошенко.

"Шість років пройшло з того часу, коли перемогли Гідність і Свобода. Ми завжди маємо пам’ятати, яку високу ціну заплачено за цю перемогу. Бо 18-20 лютого 2014 року були найбільш трагічні дні і години на цьому святому місці. І ми маємо зробити все для того, щоби справа, задля якої заплачена така висока ціна, щоб це було недарма", - подчеркнул пятый президент Украины.

Порошенко також заявив, що рішення Володимира Зеленського про передачу ексберкутівців Росії - блюзнірське по відношенню до тих, хто постраждав на Майдані, та їхніх родин.

"Зараз піднімають голову сили реваншу. Янукович з Московії благословляє діючу українську владу на реванш. Злочинці, які вбивали Героїв Небесної Сотні, обміняні волею діючої влади, випущені на волю", - сказав він.

"Моя позиція абсолютно чітка: подивіться в очі тих родин, які втратили своїх героїв. Подивіться, що зараз відбувається. Адвокат Януковича став відповідальним за розслідування справ Майдану. Адвокати Януковича зараз переслідують героїв Революції Гідності. І зупинити ми це можемо лише нашою єдністю. Лише коли ми об’єднаємося навколо цінностей Революції Гідності і свободи", - зазнчив Порошенко.

Він також підкреслив, що спроби Зеленського побачити в очах російського президента Путіна мир марні, тому що саме Путін вже шостий рік веде війну проти України і вбиває її захисників.

"Влада до цих пір не розібралася, що в країні війна, називає події, які відбулися вчора і позавчора, провокаціями і намагається в очах Путіна розгледіти мир і любов до України. Нічого ви там не побачите – крім війни і бажання знищити Україну. І не називайте це провокаціями, бо це війна. Війна за нашу рідну землю і державу! Війна за те, за що віддали своє життя Герої Небесної Сотні", - підкреслив Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram