ГоловнаПолітика

Кличко закликав Раду приєднати селище Коцюбинське до Києва

Населений пункт знаходиться всередині столиці, але вважається частиною області.

Кличко закликав Раду приєднати селище Коцюбинське до Києва
Фото: Макс Требухов

Голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко закликав Верховну Раду приєднати селище Коцюбинське до Києва.

Про це пише місцеве видання "Громада Приірпіння" з посиланням на листи Кличка голові профільного комітету Верховної Ради Андрію Клочку та міністру розвитку громад і територій Олені Бабак.

Коцюбинське - анклав Київської області всередині Києва. Питання його приєднання до столиці обговорюється вже багато років.

У травні 2015 року депутати селищної ради прийняли рішення про приєднання його до передмістя Києва, міста Ірпінь, але у травні 2016 року це рішення було скасовано у суді.

У березні 2018 року у Коцюбинському відбувся громадський захід, на якому обговорювалося питання приєднання селища до Києва. У ньому взяли участь 1340 жителів селища, 61% з яких висловилися за приєднання до столиці.

У вересні 2018 року Київська міськрада звернулася до Верховної Ради з проханням змінити межі Києва шляхом поглинання Коцюбинського. Аналогічне рішення у грудні 2019 року прийняла обласна рада.

"Це важливе рішення, яке підтримала і громада селища, і Київська міська рада, на жаль, досі не погодила Верховна Рада України", - пише мер столиці.

Кличко зазначив, що системи опалення та водопостачання Коцюбинського пов'язані з Києвом. При цьому жителі селища не можуть добитися продовження гілок комунального транспорту і змушені платити за міжміським тарифом за поїздки до метро. Також після приєднання вони зможуть претендувати на пільги за карткою киянина, водити дітей у київські дитсадки, отримувати медичну допомогу у столичних лікарнях.

Зараз у Коцюбинському є школа, ліцей і два дитячі садки, які не впораються зі зростанням кількості населення. Через кілька років населення селища може сягнути 30 тисяч осіб у зв'язку з активною забудовою промзони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram