ГоловнаПолітика

Тимошенко: Україна залишилася без керма і вітрил

"Потрібно негайно наводити в країні порядок".

Тимошенко: Україна залишилася без керма і вітрил
Фото: pravda.com.ua

Україною сьогодні керують ставленики глобальних фінансових корпорацій, що діють усупереч очікуванням людей і національним інтересам країни. Щоб врятувати Україну, потрібно негайно змінювати стратегічний курс і змінювати владу. Таку думку висловила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Ми рухаємося до абсолютного впливу зовнішніх фінансових груп на Україну. Через президента, який сьогодні в руках має всю повноту влади, можна проводити все, що завгодно, використовуючи недосвідченість, некомпетентність і нездатність захистити країну від таких зовнішніх викликів", - обурилася Тимошенко.

Голова "Батьківщини" зазначила, що замість обіцяного президентом закону про народовладдя влада в турборежимі приймає закони, які прямо загрожують національним інтересам: про скасування переліку стратегічних об'єктів, про фактичну приватизацію ГТС, про розпродаж української сільськогосподарської землі, про легалізацію грального бізнесу і продаж наркотиків.

"Ці закони пишуться не в Україні. Наша слабка влада не орієнтується в тому, що робити. Вона поклалася на зовнішнє управління, на красиві нейми, на великі фінансові структури, які працюють разом з грантовими організаціями, по суті, лобіюють їх інтереси і впливають на наше життя, висмоктуючи з країни залишки наших ресурсів", - підкреслила Юлія Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" вважає, що Зе-команда, продовжуючи набирати кредити під небачені відсотки, вимиває з українського бюджету кошти і вганяє українців у боргову яму.

"З травня по грудень 2019 року в борг знову взяли додатково 218 млрд гривень. Це означає, що нас продовжують вганяти в боргову яму, тому що для них це заробіток мільярдів гривень на нашій з вами біді", - застерегла Юлія Тимошенко.

Вона переконана, що Україні потрібна інша стратегія, спрямована на інтереси людей і розвиток країни, а не на виконання зовнішніх антиукраїнських сценаріїв.

"Глобальні фінансові спекулянти побачили, що ми знаходимося без керма і вітрил, і відразу взяли це під свій «патронат», і тепер вони тягнуть з країни все, що хочуть забрати. Нам потрібно негайно це зупиняти і наводити в країні порядок. Нам потрібна сильна самостійна держава, що працює в інтересах пересічних українців", - підкреслила Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram