ГоловнаПолітика

Тимошенко вимагає наради лідерів фракцій з приводу фальсифікацій під час розгляду земельного закону

Нардеп наполягає на порушенні меморандуму.

Тимошенко вимагає наради лідерів фракцій з приводу фальсифікацій під час розгляду земельного закону
Фото: ba.org.ua

Фракція «Батьківщина» вимагає негайно скликати консультації лідерів парламентських фракцій і керівництва парламенту, щоб з’ясувати причини порушення аграрним комітетом Меморандуму щодо процедури розгляду закону про розпродаж землі №2178-10. Про це заявила лідерка партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій і груп.

«Напередодні свят представники всіх фракцій підписали Меморандум, де чітко передбачено розгляд доленосного для країни законопроєкту про розпродаж землі за спеціальною процедурою. Я хочу зараз отримати відповідь, як так сталось, хто зламав рішення всіх фракцій Верховної Ради України та пустив у незаконне русло процес розгляду на комітеті закону про продаж сільськогосподарської землі, хто відкриває в Україні дорогу до нашого самознищення?» – наголосила Юлія Тимошенко.

Голова партії нагадала, що прописані президентською монобільшістю в законі норми призведуть до корупційного обігу українських земель і їх необмеженої скупки іноземцями.

«Законопроєкт говорить про те, що землю можна продавати в абсолютно нествореній системі аграрних відносин в Україні. Цю землю можна продавати іноземним банкам і кредитним установам без обмеження кількості. Крім того, встановлено обмеження кількості землі в одні руки для всіх – 10 тисяч гектарів. У світовій практиці такого немає!» – зазначила лідерка «Батьківщини».

Юлія Тимошенко поклала відповідальність за протягування всупереч інтересам людей закону про розпродаж землі на президента, в руках якого сьогодні зосереджена вся влада в країні.

«Знаючи, що понад 70% українців категорично проти відкриття ринку землі, президент не проводить референдуму, а продовжує виконувати вказівки, які надходять ззовні», – зазначила голова партії «Батьківщина».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram