ГоловнаПолітика

Рада у вівторок винесе постанову з приводу катастрофи українського "Боїнга" в Ірані

Голови фракцій і комітетів провели засідання погоджувальної ради.

Рада у вівторок винесе постанову з приводу катастрофи українського "Боїнга" в Ірані
Фото: facebook/Владимир Струмковский

Верховна Рада у вівторок, 14 січня, винесе постанову про позицію парламенту за фактом падіння українського "Боїнга" в Ірані

Про це на погоджувальній раді заявив спікер парламенту Дмитро Разумков, передає кореспондент LB.ua.

Сьогодні голови фракцій і комітетів почали засідання погоджувальної ради з хвилини мовчання в пам'ять про загиблих у трагедії.

"Уперше в історії нашої держави сталася така трагедія, коли був збитий наш літак. Загинули 176 осіб. Це трагедія світового масштабу. Це трагедія для нашої держави і української авіації", - заявив Разумков.

Також спікер анонсував розгляд у вівторок, першого пленарного дня роботи парламенту, проєкту постанови про позицію Ради з приводу трагедії.

"Я звертаюся до комітетів з безпеки і міжпарламентських зв'язків з проханням провести засідання, висловити свою позицію і Верховної Ради. Я прошу колег підготувати проєкт постанови. Було б правильно, щоб цей проєкт постанови був підготовлений уже сьогодні, щоб завтра ми могли розглянути його в стінах Ради", - додав Разумков.

Як повідомляли, сьогодні комітет Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва о 14:00 у закритому режимі розгляне "питання Ірану".

Нагадаємо, літак регулярного рейсу Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" впав в Ірані вранці 8 січня. Загинули 176 осіб із семи країн, у тому числі 11 українців (дев'ять членів екіпажу і дві пасажирки).

Через три дні після катастрофи Іран визнав, що збив літак, прийнявши його за крилату ракету. Відповідальність за аварію авіалайнера взяв на себе іранський військовий підрозділ "Корпус вартових Ісламської революції".

Уряд України виплатить по 200 тис. гривень родичам 11 загиблих. У Кабміні також заявили, що вони можуть отримати компенсацію від Ірану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram