ГоловнаПолітика

Зеленський і Трюдо домовилися про подальші дії у справі про катастрофу літака МАУ

Президент України і прем'єр Канади зідзвонилися втретє.

Зеленський і Трюдо домовилися про подальші дії у справі про катастрофу літака МАУ
Владимир Зеленский и Джастин Трюдо
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо втретє обговорили по телефону ситуацію з розслідуванням причин катастрофи літака українських авіаліній в Ірані.

Як повідомляє пресслужба президента України, прем'єр Канади подякував Володимиру Зеленському за зусилля щодо забезпечення доступу канадських фахівців до місця трагедії.

Трюдо попросив сприяння президента України в діалозі з іранською владою під час ідентифікації тіл загиблих, серед яких є і громадяни Канади.

Своєю чергою глава української держави позитивно оцінив залучення представників Канади до розслідування.

Володимир Зеленський запевнив, що українські фахівці і дипломати готові всебічно допомагати в роботі канадським колегам у Тегерані. Він підтвердив готовність надати логістичне сприяння у поверненні до Канади останків загиблих канадських громадян після завершення необхідних формальних процедур в Ірані.

Співрозмовники підтримали подальшу координацію зусиль для забезпечення належної міжнародно-правової відповідальності винних у катастрофі літака.

"Володимир Зеленський і Джастін Трюдо сподіваються на конструктивну роботу групи координації та реагування на чолі з міністрами закордонних справ країн, громадяни яких загинули в катастрофі. Засідання групи відбудеться 16 січня в Лондоні. У цьому контексті сторони відзначили важливість розробки алгоритму недопущення таких трагедій у майбутньому", - зазначають у пресслужбі президента.

Нагадаємо, президент Ірану Рухані в розмові із Зеленським попросив вибачення за збитий літак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram