ГоловнаПолітика

Українцям із маленькими зарплатами можуть знизити податки, - голова Податкової служби

Це зроблять у рамках податкової реформи 2020 року.

Українцям із маленькими зарплатами можуть знизити податки, - голова Податкової служби
Сергей Верланов
Фото: zbruc.eu

Під час реформи 2020 року Податкова служба може знизити податки для українців з маленькими зарплатами. Про це повідомив голова Державної податкової служби (ДПС) України Сергій Верланов, передає пресслужба.

"У рамках оголошеної на наступний рік податкової реформи, ініційованої урядом і підтриманої Верховною Радою, буде розглядатися питання зміни ставок податку на доходи фізичних осіб. Усі розуміють, що шкала повинна бути диференційована і на найменші зарплати податковий тиск необхідно зменшити", - зазначив Верланов.

Він також підкреслив, що в Україні податкове навантаження є середнім у світі, а ключовим є питання податкової справедливості.

"Є платники, які не платять податків. Тому податкове навантаження концентрується тільки на законослухняних компаніях і громадянах. І наше завдання - робити так, щоб платили всі, що дозволить знижувати податки", - додав Верланов.

Нагадаємо, у вересні прем'єр-міністр Олексій Гончарук і голова ДПС Сергій Верланов повідомляли про плани підвищити податки для айтішників.

За словами Верланова, ця опція оподаткування дасть більше гарантій і переваг, однак перехід на неї є добровільним, охочі можуть залишитися на сьогоднішній третій категорії оподаткування "спрощенців".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram