ГоловнаПолітика

"Схеми" розповіли про таємний візит першого помічника Зеленського до Коломойського

Шефір приїжджав в офіс олігарха на службовому автомобілі Держуправління справами.

Перший помічник президента Володимира Зеленського Сергій Шефір таємно відвідував київський офіс олігарха Ігоря Коломойського, при цьому приїжджав туди пізно ввечері на службовому автомобілі Державного управління справами.

Про це йдеться в розслідуванні програми "Схеми: корупція в деталях".

Як зафіксували журналісти, пізно ввечері 28 жовтня з паркінгу офісного центру Коломойського виїхала Toyota Camry з номерними знаками Державного управління справами. Раніше "Схеми" встановили, що цим авто користується перший помічник президента Зеленського і його багаторічний бізнес-партнер і співвласник "Кварталу 95" Сергій Шефір.

Через годину після цього офісний центр залишив також кортеж, яким користується олігарх Ігор Коломойський.

У коментарі "Схемам" Сергій Шефір спочатку стверджував, що зустрічався там не з олігархом, а з іншою людиною. Однак з ким саме, уточнити відмовився.

Шефір зазначив, що був там у "справах студії "Квартал 95", а не питань діяльності президента Зеленського.

На питання журналістів, чи спілкується він з Коломойським, Шефір відповів ствердно.

"Він - акціонер каналу, на який постачає продукцію студія "Квартал 95". Тому ми обговорювали, логічно, які програми будуть виходити, всі внутрішні справи телевізійні", - пояснив Шефір.

Пізніше він усе ж визнав, що того вечора зустрічався в офісі в центрі Києва саме з Ігорем Коломойським.

Сам Коломойський, якому журналісти подзвонили відразу ж після дзвінка Шефіру, не визнав, що перший помічник президента приїжджав саме до нього.

"Він до мене в офіс не приїжджав. Він приїжджав до товариша Міндича. А я його зустрів в передпокої... Так, хвилина, «привіт-бувай». Він приїжджав у питаннях "квартальних". Я не веду цих питань. Ось вони там, наскільки я знаю, узгоджували плани на наступний рік", - розповів олігарх.

Раніше "Схеми" показали, як на святкування 70-го дня народження Григорія Суркіса 4 вересня в готелі "Інтерконтиненталь" з'їхалися представники різних політичних поколінь, включаючи представників нової влади. Серед гостей були колишній голова СБУ, три колишні президенти, олігархи і народні депутати, а також наближені до Володимира Зеленського нинішній голова СБУ Іван Баканов і перший помічник президента Сергій Шефір.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram