ГоловнаПолітика

ДБР прийшло з обшуками до власника "Прямого"

Державне бюро розслідувань уранці 7 листопада прийшло з обшуком до власника телеканалу "Прямий", колишнього народного депутата й ексголови КМДА Володимира Макеєнка.

Про це йдеться на сайті телеканалу.

Самого Макеєнка на місці не було.

Колишній депутат Володимир Макеєнко став власником телеканалу "Тоніс", на базі якого потім створили "Прямий", навесні 2017 року. До цього "Тоніс" пов'язували з сином колишнього президента Олександром Януковичем.

Під час передвиборної президентської кампанії канал "Прямий" відверто підтримував Петра Порошенка, якому також належить "5 канал". Улітку 2019 року Макеєнко заявив, що в Порошенка буде опціон (першочергове право) на купівлю телеканалу.

Фото: Макс Левін

Партія Порошенка "Європейська солідарність" заявила, що обшук у Макеєнка пов'язаний з колишнім першим заступником голови Адміністрації президента Андрієм Портновим.

"Прямий канал" залишається одним із небагатьох засобів масової інформації, що не співає осанну президентові Зеленському. Саме з цим ми пов'язуємо обшуки в офісі Володимира Макеєнка, який є власником "Прямого каналу" ... Мотиви влади зрозумілі - побудова в Україні режиму путінського зразка, коли правляча монобільшість уже поставила під контроль президента Зеленського всі правоохоронні структури і суди", - йдеться в заяві політсили.

Партія має намір звертатися в європейські та міжнародні організації і вважає, що подібні дії не відповідають стандартам європейської демократії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram