ГоловнаПолітика

Екснардепа Рудьковського почали судити в Росії

Заступник генерального прокурора РФ затвердив щодо нього обвинувальний висновок.

Екснардепа Рудьковського почали судити в Росії
Николай Рудьковский
Фото: twitter/Николай Рудьковский

Московський міський суд розгляне справу колишнього депутата Верховної Ради України Миколи Рудьковського, якого звинувачують у нападі на посольство Росії в Києві 2014 року.

Про це повідомляють на сайті Генеральної прокуратури РФ.

"Заступник генерального прокурора РФ затвердив обвинувальний висновок у кримінальній справі стосовно громадянина України Миколи Рудьковського. Він звинувачується в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 360 КК РФ (участь у нападі на службові приміщення і транспортні засоби осіб, які користуються міжнародним захистом, вчиненому з метою ускладнення міжнародних відносин)", - йдеться в повідомленні.

За версією російського слідства, в червні 2014 року Рудьковський, депутат Ради, "спільно з невстановленими особами з числа активістів організації "Правий сектор", чия діяльність заборонена на території РФ, узяв участь у нападі на російське посольство в Києві".

У російській Генпрокуратурі заявляють, що метою нападу було "ускладнення міжнародних відносин РФ з Україною та іншими державами".

Нагадаємо, у вересні 2018 року Рудьковського затримали на території РФ і помістили під варту. У листопаді його відправляли на психіатричну експертизу.

Екснардеп емігрував з України 2014 року. У травні 2018 року повідомляли про його затримання в Дубаї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram