ГоловнаПолітика

Адвокат Трампа просив про американську візу для ексгенпрокурора Шокіна, - CNN

Джуліані відмовили.

Адвокат Трампа просив про американську візу для ексгенпрокурора Шокіна, - CNN
Фото: GLOBAL LOOK PRESS

Адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані просив видати американську візу ексглаві Генеральної прокуратури України Віктору Шокіну.

Про це заступник помічника державного секретаря США у справах Європи і Євразії Джордж Кент заявив у свідченнях слідчим Конгресу, передає CNN.

За його словами, Джуліані скерував запит про надання візи для Шокіна в січні 2019 року. Держдепартамент США відмовив у її наданні.

Тоді адвокат Трампа звернувся до Білого дому з проханням скасувати рішення Держдепартаменту. Візи колишньому генпрокурору України все одно не надали, але Джуліані поспілкувався з Шокіним  через скайп. 

За даними журналістів, саме Шокін був ініціатором розслідування щодо газової компанії Burisma, до правління якої 2014 року увійшов син колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена Хантер.

Раніше в інтерв'ю CNN Джуліані сказав, що хотів особисто поспілкуватися з Шокіним, оскільки український прокурор обіцяв "виявити бруд на демократів".

За даним телеканалу Fox News, колишній генпрокурор України Віктор Шокін заявив Джуліані, що через тиск з боку США мусив припинити розслідування стосовно компанії Burisma, членом ради директорів якої був у той час син віцепрезидента США Джо Байдена Хантер.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram