ГоловнаПолітика

Екснардепу Березкіну повідомили про підозру

Йдеться про справу про розкрадання $ 20 млн Ощадбанку.

Екснардепу Березкіну повідомили про підозру
Станислав Березкин
Фото: Голос Столицы

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури погодили повідомлення про підозру колишньому народному депутату України в скоєнні низки особливо тяжких корупційних злочинів, і в цей же день детективи Національного антикорупційного бюро в установленому законом порядку повідомили йому про підозру.

Про це повідомила пресслужба САП у фейсбуці.

"У ході досудового розслідування зібрані докази, які дають достатні підстави вважати, що колишній народний депутат як бенефіціар групи компаній "Креатив" наприкінці 2013 року-початку 2014 року організував заволодіння коштами державного банку АТ "Ощадбанк" у сумі $ 20 млн, залучаючи до таких дій інших осіб, у тому числі службовців банківської установи", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що заволодіння коштами відбулося за попередньою змовою групою осіб під виглядом видачі кредиту, хоча достатнього забезпечення для його отримання банк не отримав.

"Зазначені кошти після їх отримання на рахунок однієї з компаній групи "Креатив" відразу були легалізовані через перерахування на рахунки іноземних компаній (у тому числі офшорних юрисдикцій) нібито на виконання контрактів з постачання тропічної олії. Надалі компаніями офшорних юрисдикцій за рахунок отриманих як кредит коштів АТ "Ощадбанк" придбав активи в Одесі й на Чорноморському узбережжі, після чого їх корпоративні права були передані дітям екснардепа", - зазначили в САП.  

Крім того, у САП нагадали, що майже рік тому Рада не підтримала подання генерального прокурора про притягнення народного депутата до кримінальної відповідальності.

У повідомленні не вказується ім'я підозрюваного, але раніше повідомлялося, що НАБУ і САП з травня 2016 року розслідують кримінальне провадження, у рамках якого встановлено, що з вересня 2013 року по січень 2014-го бенефіціарний власник групи "Креатив", яким є Станіслав Березкін, за змовою з іншими власниками ПАТ "Креатив груп" з числа керівництва й товариства "Кредитне брокерське агентство" у спосіб зловживання службовим становищем посадовими особами ПрАТ "Креатив" організував заволодіння коштами, отриманими в "Ощадбанку" під виглядом укладеного договору кредитної лінії на $ 20 млн. 

Нагадаємо, наприкінці серпня правоохоронці відновили слідство у справі екснардепа Березкіна.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram