ГоловнаПолітика

ЄБРР моніторить ситуацію з ПриватБанком і Гонтаревою, - віцепрезидент

У Банку очікують "правильних речей" для відстеження вкрадених коштів.

ЄБРР моніторить ситуацію з ПриватБанком і Гонтаревою, - віцепрезидент
Фото: kapital.kz

Європейський банк реконструкції і розвитку уважно спостерігає за ситуацією навколо ПриватБанку і за подіями, пов'язаними з ексголовою Національного банку України Валерією Гонтаревою. Про це сьогодні на зустрічі з журналістами повідомив віцепрезидент ЄБРР Алан Пія, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми очікуємо від української влади правильних речей для відстеження коштів, які були вкрадені з банку, і, звичайно ж, ми очікуємо, що цей банк не буде повернений колишнім власникам. Це саме те, що я почув від президента Зеленського на зустрічі з ним. Я не маю підстав сумніватися в його готовності це зробити. У той самий час ми пильні. Ми судимо по справах... Ми відстежуємо ситуацію надзвичайно ретельно", - сказав Пія.

За словами чиновника, протягом зустрічі президент дав зрозуміти, що він усвідомлює: ці події - прямий виклик українській владі, іміджу країни і його іміджу. При цьому віцепрезидент ЄБРР зазначив, що реакція Зеленського на події, пов'язані з Валерією Гонтаревою, була запізнілою, проте озвучена цього тижня позиція досить чітка.

"Коли ми зустрілися у вівторок, це був перший пункт порядку денного, який він вніс. Він сам, я не питав у нього", - сказав віцепрезидент ЄБРР.

Нагадаємо, в ніч на 17 вересня невідомі підпалили під Києвом будинок, що належить Валерії Гонтаревій. Будівля вигоріла дощенту, дані камер відеоспостереження підтвердили, що це був підпал. Ексголова НБУ вважає це актом залякування з боку Ігоря Коломойського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram