ГоловнаПолітика

НАБУ відкрило справу за декларацією Гладковського

Сума порушень оцінюється в 4,5 млн гривень.

НАБУ відкрило справу за декларацією Гладковського
Олег Гладковский
Фото: argumentua.com

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом можливого приховування в декларації експершим заступником голови РНБО Ігорем Гладковським майна на суму понад 4,5 млн гривень.

Про це йдеться у твітері НАБУ.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 27 серпня.

17 серпня Національне агентство із запобігання корупції повідомило, що в декларації Гладковського за 2015 рік не вказані належні йому корпоративні права кіпрської компанії RI-SYSTEM LIMITED і наявність у сина корпоративних прав у ТОВ "Київбіоенерго". Також у декларації немає відомостей про автомобіль, який належить синові.

Суму недостовірних відомостей у декларації Гладковського НАЗК оцінило в 1,3 млн гривень.

Гладковський - власник корпорації "Богдан", куди входять автомобільні заводи в Черкасах і Луцьку. Корпорація імпортує автомобілі окремих брендів, у неї також входить дилерський бізнес "Богдан-Автохолдинг" з торгово-сервісними підприємствами в усіх регіонах України.

У 2015-2019 роках Гладковський був першим заступником секретаря РНБО. Гладковського звільнили в березні 2019 року у зв'язку зі скандалом навколо його сина, нібито причетного до мільйонних розкрадань в оборонному комплексі. Журналісти Bihus.info заявили, що Гладковський-молодший разом з партнерами організував у 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. При цьому державні оборонні підприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну "Укроборонпром" знало про шахрайські оборудки і давало згоду на них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram