ГоловнаПолітика

Данилюк пообіцяв цього тижня закінчити законопроєкт про Службу фінансових розслідувань

Данилюк додав, що з'явилася креативна ідея щодо назви нового органу, проте група поки що тримає інтригу.

Данилюк пообіцяв цього тижня закінчити законопроєкт про Службу фінансових розслідувань
Фото: Alex Danylyuk\фб

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк пообіцяв, що законопроєкт про Службу фінансових розслідувань буде доопрацьовано цього тижня. Про це він написав у себе на фейсбуці. 

"Цього тижня фіналізуємо законопроєкт про Службу фінансових розслідувань. Минулої п'ятниці сформували позицію щодо розподілу підслідності. Спасибі всім колегам за конструктивність", - написав Данилюк.

Він також зазначив, що голова МВС Арсен Aваков показав приклад, як реформувати, не чекаючи на закон, ліквідувавши своїм рішенням департамент захисту економіки.

Данилюк ще додав, що з'явилася креативна ідея щодо назви нового органу, проте група поки що тримає інтригу. 

Пресслужба РНБО повідомила, що на нараді з питань підготовки законопроєкту Данилюк підкреслив, що Служба фінансових розслідувань буде саме аналітичним, а не силовим центром, покликаним запобігати злочинам у фінансовій сфері.

Вона займатиметься виявленням, припиненням, розкриттям і досудовим розслідуванням злочинів проти інтересів держави в сфері фінансів і суміжних областях, а також виявлятиме системні чинники, що призводять до економічної злочинності та здійснення таких злочинів.

Як правоохоронний орган Служба матиме право на ведення оперативно-розшукової діяльності, що здійснюється після проведення ретельної аналітичної роботи.

Нагадаємо, 13 серпня Олександр Данилюк заявив, що влада знову повернулася до ідеї створення Служби фінансових розслідувань. У 2016-2017 роках Данилюк на посаді міністра фінансів уже займався розробкою цього законопроєкту, однак його блокував колишній президент Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram