ГоловнаПолітика

Член ВРП: рішення щодо судді Вовка не пов'язане з відвідуванням Банкової

"Запрошення до Офісу президента стосувалося виключно правової реформи".

Член Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко заявив, що відмова у відстороненні судді Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка ніяк не пов'язана з його відвідуванням Офісу президента напередодні.

"Запрошення до Офісу президента стосувалося виключно питань правової реформи, судової реформи. Вища рада правосуддя бере участь в цьому процесі, оскільки два члени ВРП включені до складу робочої підгрупи в складі Комісії з правової реформи. Обговорювалися питання поліпшення законодавства", - сказав він в коментарі "Прямому".

За його словами, на цій зустрічі був присутній заступник голови Офісу президента, глава Комісії з правової реформи Руслан Рябошапка.

Овсієнко сказав, що в рішенні щодо Вовка не потрібно шукати політичний підтекст. За його словами, це був змагальний процес, в якому сторона обвинувачення програла.

"Доводи в клопотаннях не знайшли підтвердження документами і матеріалами, які були предметом дослідження", - пояснив він ключовий мотив відмови ВРП в задоволенні клопотання Генпрокуратури.

Нагадаємо, 20 серпня стало відомо, що члени Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха і Андрій Овсієнко приходили до Офісу президента. Після цього відбулося засідання, на якому ВРП відмовилася відсторонити всіх трьох суддів, які фігурують у справі про тиск на Вищу кваліфікаційну комісію суддів.

Павлу Вовку і низці суддів ОАСК закидають втручання в діяльність ВККСУ та інших держорганів. За версією слідства, глава суду зі своїми колегами саботували кваліфікаційне оцінювання шляхом призначення лояльних членів ВККСУ, залякування інших і іншими методами.

2 серпня Генпрокуратура повідомила Вовку про підозру, в зв'язку з чим було підготовлено клопотання про його відсторонення від правосуддя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram