ГоловнаПолітика

НАБУ відкрило провадження проти ексголови СБУ Грицака

"Повідомлення про підозру в зазначеному кримінальному проваджені не здійснювалося".

НАБУ відкрило провадження проти ексголови СБУ Грицака
Василий Грицак
Фото: unn.com.ua

Національне антикорупційне бюро на підставі рішення суду відкрило кримінальне провадження щодо ексголови Служби безпеки Василя Грицака за фактом можливого притягнення до відповідальності завідомо невинної особи.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит "Української правди".

"8 серпня на підставі постанови Солом'янського міськрайонного суду Києва внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочато досудове розслідування за фактом можливого... штучного створення доказів обвинувачення та інших фальсифікацій головою СБУ, першим заступником голови СБУ та іншими посадовими особами правоохоронних органів під час здійснення розслідування кримінального провадження. Зараз проводяться необхідні слідчі дії. Повідомлення про підозру в зазначеному кримінальному проваджені не здійснювалося", - йдеться в повідомленні.

У НАБУ також зауважили, що відомості про перебіг розслідування в зазначеному кримінальному провадженні становлять таємницю досудового розслідування.

Згідно з рішенням суду, заявник звинувачує Грицака й інших посадових осіб у зловживанні владою, у службовому підробленні й отриманні хабара.

Нагадаємо, раніше Солом'янський суд зобов'язав НАБУ відкрити провадження щодо ексголови СБУ Грицака за заявою адвоката Кирила Козака від 16 липня 2019 року. Йшлося про можливі кримінальні правопорушення голови СБУ, першого заступника СБУ (цю посаду до 18 травня 2019 займав Павло Демчина), прокурора прокуратури Волинської області та його заступника, начальника Головного слідчого управління та його заступника, а також начальника слідчого управління Нацполіції у Волинській області та його заступника.

У травні Грицак і його заступники подали у відставку. З 3 червня обов'язки голови СБУ виконує Іван Баканов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram