ГоловнаПолітика

Солом'янський суд зобов'язав НАБУ відкрити провадження щодо ексголови СБУ Грицака

Провадження відкрито за заявою адвоката.

Солом'янський суд зобов'язав НАБУ відкрити провадження щодо ексголови СБУ Грицака
Василий Грицак
Фото: unn.com.ua

Солом'янський суд Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро України відкрити кримінальні провадження щодо колишнього голови СБУ Василя Грицака, його першого заступника і ще кількох посадових осіб. Про це свідчить постанова суду від 2 серпня.

Суд зобов'язав НАБУ внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань дані про кримінальні порушення, про які йшлося в заяві адвоката Кирила Козака від 16 липня 2019 року. Йшлося про можливі кримінальні правопорушення голови СБУ, першого заступника СБУ (цю посаду до 18 травня 2019 займав Павло Демчина), прокурора прокуратури Волинської області та його заступника, начальника Головного слідчого управління та його заступника, а також начальника слідчого управління Нацполіції у Волинській області та його заступника.

Адвокат заявив про такі порушення, як зловживання службовим становищем, службове підроблення та одержання хабара (ч.1 ст.364, ч.1 ст.366, ч.1 ст.368 КК).

Нагадаємо, в травні Василь Грицак і його заступники подали у відставку. З 3 червня обов'язки голови СБУ виконує Іван Баканов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram