ГоловнаПолітика

Порошенко готовий пройти детектор брехні в прямому ефірі на "Прямому"

"Я не довіряю ДБР, я не довіряю його керівництву".

Порошенко готовий пройти детектор брехні в прямому ефірі на "Прямому"
Фото: Прямий

Колишній президент Петро Порошенко готовий пройти детектор брехні в прямому ефірі на телеканалі "Прямий".

Про це він сказав журналістам на брифінгу після допиту в Державному бюро розслідування, яке стосувалося телеканалу "Прямий".

"Події, які розгортаються сьогодні навколо "Прямого", дають мені всі підстави стверджувати, що ми маємо справу зі спробою рейдерського захоплення. Ініціатор - пан Портнов, заступник голови адміністрації Януковича, учасник підготовки "законів 16 січня". За його заявою з абсолютними припущеннями, які не мають нічого спільного з правдою, більш ніж три місяці ДБР робить спроби тероризувати журналістів", - заявив Порошенко.

Він підкреслив, що не володіє і не керує телеканалом. "Але і я, і моя політична команда закликаємо всіх стати на захист свободи слова в Україні", - сказав він.

Директор ДБР Роман Труба раніше сказав, що наступний допит Порошенка може пройти із застосуванням поліграфу. Колишній президент готовий до такого допиту, але запропонував зробити це публічно.

"Я не довіряю Державному бюро розслідувань, я не довіряю його керівництву. Я не вірю в об'єктивність і неупередженість розслідування. І водночас на "Прямому каналі" ці питання, які вони хотіли озвучити, я готовий пройти на детекторі брехні в прямому ефірі. Коли я це запропонував, великого ентузіазму в них не було", - додав Порошенко.

Президент сказав, що братиме участь у подальших слідчих діях як законослухняний громадянин, хоча і не розуміє, що саме розслідує ДБР.

"Вони не можуть сформулювати, про що мова. Несплата податків "Прямим каналом". Яких податків? Я не знаю, я не маю до цього ніякого стосунку. Ви хоч скажіть, про які податки мова! "Ми не знаємо". А про яке відмивання ви говорите. "Ми не знаємо". А звідки ви це взяли. "Із заяви пана Портнова". Так Портнов напише заяву про будь-який канал, що той не платить або щось не те робить, і ви зупините цей канал? "Ми не знаємо, будемо дивитися". Друзі, якщо це свобода словами, тоді мова не про Порошенка, мова про демократію і про те, за що ми боролися п'ять років", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, кінцевим бенефіціарним власником ТОВ "Телеканал "Прямий" є колишній голова Київської міськадміністрації Володимир Макеєнко.

Наприкінці червня на зустрічі з журналістами Макеєнко заявив: якщо він вирішить продавати телеканал, Порошенко отримає опціон на покупку.

Під час передвиборної президентської кампанії канал "Прямий" підтримував Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram