ГоловнаПолітика

ДБР не розкриватиме інформацію у справах Порошенка

Завчасне розголошення даних досудового розслідування може вплинути на перебіг слідства, інтереси потерпілого, підозрюваного та інших.

ДБР не розкриватиме інформацію у справах Порошенка
Фото: Макс Требухов

Державне бюро розслідувань заявило, що не буде розкривати інформацію у відкритих кримінальних провадженнях, у яких фігурує експрезидент Петро Порошенко. Про це йдеться у відповіді ДБР на запит агентства "Українські новини".

Агентство звернулося до Держбюро із запитом, в якому просило повідомити, кого з колишніх і чинних посадових осіб планують допитати в рамках зазначених кримінальних справ.

У ДБР відповіли, що сторонами кримінальних проваджень, відповідно до розділу 3 Кримінально-процесуального кодексу, є сторона звинувачення і сторона захисту, а "надання доступу до зазначеної інформації особам, які не мають певного процесуального статусу, Кримінально-процесуальним кодексом України не передбачено".

Крім того, бюро відмовилося поінформувати, чи планують допитати депутата Верховної Ради Ігоря Кононенка ("Блок Петра Порошенка"), колишнього секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова, міністра оборони Степана Полторака і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Також ДБР не повідомило, в рамках скількох кримінальних проваджень перевіряють можливі протиправні дії Порошенка.

Бюро підкреслило, що завчасне розголошення даних досудового розслідування може вплинути на перебіг розслідування, завдати шкоди повноті й об'єктивності встановлення обставин кримінального правопорушення, інтересам потерпілого, підозрюваного та інших учасників провадження.

Нагадаємо, 6 серпня ДБР порушило справу про поїздку Порошенка на Мальдіви. Слідчі збираються перевірити чутки про те, що він літав на відпочинок під чужим ім'ям.

Журналісти програми "Схеми" з'ясували, що Порошенко вилетів з Києва 1 січня літаком бізнес-класу Falcon 7X приватної турецької авіакомпанії Setair. Згідно з документами, ним летіла не сім'я президента, а люди з абсолютно іншими іменами.

У відповідь партія Порошенка заявила, що вважає безперспективною "мальдівську" справу ДБР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram