ГоловнаПолітика

Зеленський влаштував кадрові чистки в Житомирі через ситуацію з бурштином

Начальників поліції і СБУ буде звільнено.

Зеленський влаштував кадрові чистки в Житомирі через ситуацію з бурштином
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський розпорядився звільнити начальників житомирської поліції В'ячеслава Печененка і Служби безпеки України Віктора Панасюка. На його думку, вони показали свою нездатність упоратися з нелегальним видобутком бурштину в регіоні.

"Керівник обласної поліції, є ця людина? Скажіть, будь ласка, що відбувається у вас в області?" - сказав Зеленський на нараді в Олевську.

Він запитав Печененка, чи приємно йому чути, що поліцію вважають причетною до нелегального видобутку бурштину. "Як нам жити з цим?" - поставив запитання Зеленський.

"Скільки років ви тут працюєте? Четвертий? Тобто ви знаєте, що у вас тут відбувається", - запитав він.

Печененко відповів, що, на його думку, результати роботи Національної поліції в Житомирській області значно поліпшилися. "Ми майже припинили масовий видобуток. Зупинити повністю - практично нереально, я це визнаю, тому що потрібні дуже великі сили..." - сказав Печененко.

Зеленський перебив його: "Я вам не вірю, вибачте. Я буду говорити з [вашим] керівником і рекомендую вам покинути свою посаду. Буду говорити з паном Аваковим, з паном Князєвим. Я не вірю вам. За чотири роки, ви говорите, припинили, а в нас є економічні висновки... Знають, що ми прилітаємо - припинили. І про польську біржу окремо можете послухати. Можливо, ви нормальна людина і в схемі не були, але ви не можете нічого вдіяти з бурштиновими піратами Житомирщини".

"А хто голова обласної Служби безпеки України? Скільки років ви працюєте? А ви знаєте, що Служба безпеки теж у цій схемі?" - продовжив президент.

"Ми змінимо голову СБУ в Житомирській області. Я хотів би, щоб пан Баканов розглянув іншу кандидатуру", - пообіцяв Зеленський.

Президент, очевидно, збирався звільняти і прокурора області, але той виявився у відпустці за кордоном. Відповідати за прокурора області довелося його заступникові.

"А скільки років прокурор, який зараз відпочиває за кордоном, є прокурором? З листопада 17-го? А ви? З лютого 18-го? Скажіть мені прізвища прокурорів, які в схемі, яких ви усунули, які не працюють у структурі?" - запитав Зеленський.

Заступник прокурора відповів, що в нього немає таких даних.

Далі Зеленський узявся за начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

"Куринський Андрій Борисович, ви в цій схемі, мені пишуть! У мене є статистика, все вирішується через вас. Наклеп? Є у вас такий бандит "Пірат" - Віктор Олійник. І про нього нічого не знаєте? Ви не корисний державі", - заявив Зеленський і порадив Куринському шукати іншу роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram