ГоловнаПолітика

Вирок учасникам нападу на Гандзюк набув чинності і прийнятий до виконання

Набула чинності ухвала Дніпровського апеляційного суду, який відхилив апеляційну скаргу Мангера.

Вирок учасникам нападу на Гандзюк набув чинності і прийнятий до виконання
Фото: uacrisis.org

Генеральна прокуратура заявила, що вирок 5 колишнім учасникам АТО, засудженим за вбивство виконувачки обов'язків керуючого справами мерії Херсона, антикорупційної активістки Катерини Гандзюк, набув чинності і прийнятий до виконання.

Про це написав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко у фейсбуці. 

"Вирок Покровського районного суду Дніпропетровської області, згідно з яким п'ятьох осіб засуджено до позбавлення волі за вчинення нападу на Катерину Гандзюк, набув чинності і прийнятий до виконання", - написав він.

Лисенко уточнив, що набула чинності ухвала Дніпровського апеляційного суду, який відхилив апеляційну скаргу голови Херсонської облради Владислава Мангера на вирок убивцям Гандзюк.

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні активістку Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою. 4 листопада 2018 року Гандзюк померла в лікарні. Цього ж дня поліція перекваліфікувала кримінальне провадження щодо нападу на активістку на статтю "закінчене вбивство".

6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області виніс вирок у справі Гандзюк.

Засуджено 5 колишніх бійців АТО "Української добровольчої армії". Сергія Торбіна засуджено до 6,5 року позбавлення волі, Микиту Грабчука - до 6 років, Володимира Васяновича та В'ячеслава Вишневського - до 4 років, а Віктора Горбунова - до 3 років в'язниці.

Фігурантами злочину також вважаються Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор), Владислав Мангер (замовник).

30 липня Генеральна прокуратура передала в суд обвинувальний акт стосовно Павловського.

Левін перебуває за кордоном. Адвокати заперечують причетність Левіна до вбивства Гандзюк. Мангер не затриманий і перебуває на волі, він також заперечує свою причетність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram