ГоловнаПолітика

ВРП перевірить повідомлення про спробу кандидата в депутати вплинути на суддю під час перерахунку голосів в окрузі

Анонімне повідомлення отримала одна із суддів Шостого апеляційного адмінсуду Києва.

ВРП перевірить повідомлення про спробу кандидата в депутати вплинути на суддю під час перерахунку голосів в окрузі
Фото: EPA/UPG

Вища рада правосуддя розгляне заяву про втручання кандидата в депутати в діяльність судді. Про це повідомила пресслужба Шостого апеляційного адміністративного суду.

У понеділок, 29 липня, суддя Шостого апеляційного суду Оксана Епель отримала повідомлення від невідомого номера з проханням "надати допомогу" в справі за позовом кандидата в народні депутати України від політичної партії "Слуга народу" в одномандатному виборчому окрузі про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії.

Суддя Епель отримала таке повідомлення: "Доброго ранку! Сподіваюся, Ви мене пам'ятаєте. Народний депутат 8-го і, дасть Бог, 9-го скликання. Виграв у представниці ЗЕ більш ніж 1000 голосів, потім суд за її поданням на перерахунок по 15 дільницях. І от сьогодні о 16:00 Ваша трійка розглядатиме її апеляцію. Правова позиція моєї сторони більш ніж обґрунтована. Готовий надати будь-які пояснення. Прошу допомогти".

В іншому повідомленні, як стверджує суддя, з цього ж номера телефону надійшла копія рішення суду першої інстанції.

Епель вважає такі повідомлення втручанням в її діяльність зі здійснення правосуддя і звернулася до Вищої ради правосуддя і до генерального прокурора "для вжиття відповідних заходів".

Повідомлення судді внесено до реєстру, ВРП проведе перевірку.

Нагадаємо, 21 липня в Україні пройшли дострокові вибори до Верховної Ради, кандидати від президентської партії "Слуга народу" перемогли на більшості мажоритарних округів і в загальнодержавному окрузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram