ГоловнаПолітика

У Конгресі представили законопроєкт про санкції проти 24 співробітників ФСБ за українських моряків

Акт SAILORS внесли члени Українського кокусу.

У Конгресі представили законопроєкт про санкції проти 24 співробітників ФСБ за українських моряків
Фото: kaptur.house.gov

У Конгресі представили законопроєкт про санкції проти співробітників Федеральної служби безпеки РФ у зв'язку з незаконним арештом українських моряків.

Про це пише "Голос Америки".

Акт SAILORS внесли конгресмени від обох партій, які відповідають за питання, пов'язані з Україною, він передбачає індивідуальні санкції проти 24 працівників ФСБ.

Співголови Українського кокусу - конгресмени-демократи Марсі Каптур, Майк Квіґлі і республіканці Енді Гарріс, Браян Фітцпатрік - заявили, що "Сполучені Штати, як і раніше, рішуче засуджують небезпечну морську атаку Росії на українські ВМС і незаконне затримання 24 українських моряків".

"Ця подія продовжує низку зловмисних кроків Росії з метою підірвати демократичний прогрес України і міжнародний порядок, заснований на правилах", - вважають законодавці.

Законопроєкт внесли після того, як московський суд продовжив на три місяці термін утримання під вартою українських моряків, захоплених у полон у листопаді 2018 року поблизу Керченської протоки.

Російські прикордонники атакували і захопили три українські судна - бронекатери "Нікополь" і "Бердянськ", а також буксир "Яни Капу" - 25 листопада 2018 року. Екіпаж кораблів захопили, звинуватили в незаконному перетині кордону і заарештували.

Зараз їх утримують під вартою в Москві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram