ГоловнаПолітика

Кабмін визнав неможливим відновлення авіасполучення з Маріуполем

Повністю забезпечити безпеку регулярних польотів поки що неможливо.

Кабмін визнав неможливим відновлення авіасполучення з Маріуполем
Фото: EPA/UPG

Кабінет Міністрів на засіданні розглянув можливість відновлення авіасполучення з Маріуполем і визнав, що наразі це зробити неможливо.

Про це повідомив у Фейсбуці прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Сьогодні приділили увагу питанням транспортного сполучення з Маріуполем. Разом з колегами з Міністерства інфраструктури, "Укравтодору", "Укрзалізниці" і Міністерства оборони обговорили можливості відновлення авіасполучення і поліпшення автомобільного та залізничного сполучення. Повністю забезпечити безпеку польотів на регулярній основі поки неможливо. Аеропорт розташований в зоні ураження важкої артилерії та радіоелектронних засобів", - пояснив прем'єр.

Разом з тим було прийнято рішення покращити залізничне і автомобільне сполучення з містом.

"Уже на найближчих засіданнях уряду розглянемо можливості перерозподілу дорожніх бюджетів на користь магістралі “Запоріжжя – Маріуполь”, частина якої вже відремонтована. І також чекаю пропозицій від “Укрзалізниці” щодо організації додаткового потяга до Маріуполя. Наявних зараз рейсів не досить для регіону", - додав Гройсман.

Нагадаємо, в березні президент Петро Порошенко заявив, що доручив опрацювати запуск аеропорту в Маріуполі.

У 2016 році тодішній керівник Донецької області Павло Жебрівський говорив, що на відновлення Маріупольського аеропорту потрібно 60 млн гривень. Однак з міркувань безпеки роботу аеропорту так і не відновили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram