ГоловнаПолітика

Нове опитування: у семи партій з'явився шанс пройти в Раду

З урахуванням похибки вибірки прохідний бар'єр можуть подолати партія "Сила і честь" і "Громадянська позиція".

Нове опитування: у семи партій з'явився шанс пройти в Раду
Фото: EPA/UPG

Згідно з останнім опитуванням, шанси потрапити в парламент мають сім партій: "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Батьківщина", "Європейська Солідарність", "Голос", "Сила і честь" і "Громадянська позиція".

Про це свідчать результати нового дослідження, проведеного Центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Слугу народу" готові підтримати 43,2% респондентів серед тих, хто визначився і голосуватиме, "Опозиційну платформу - За життя" - 12%, ВО "Батьківщина" - 9,4%, "Голос" - 8,3%, "Європейську солідарність" - 8,2% опитаних.

Зазначають, що з урахуванням похибки вибірки також мають шанси подолати прохідний бар'єр 5% партії "Сила і честь" з підтримкою 4,1% голосів і "Громадянська позиція" - 3,9% респондентів.

Опитування проводили з 15 по 21 червня 2019 року серед тисячі осіб.

Нагадаємо, згідно з опитуванням групи "Рейтинг", яке проводили 20-24 червня 2019 року, партія "Слуга народу" залишається лідером уподобань українців, за неї готові проголосувати 45,3% виборців серед тих, хто має намір узяти участь у виборах 21 липня і визначився з симпатіями.

Також долають прохідний бар'єр ще чотири партії: "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука (10,4%), партія "Голос" Святослава Вакарчука (8,4%), "Європейська Солідарність" Петра Порошенка (7,2%), "Батьківщина" Юлії Тимошенко (7,0%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram