ГоловнаПолітика

Херсонський суд почне розглядати справу Гандзюк 27 травня

Засідання розпочнеться об 11:00.

Херсонський суд почне розглядати справу Гандзюк 27 травня
Фото: facebook.com/uakateryna

Херсонський міський суд почне розглядати справу про вбивство виконувача обов'язків керуючого справами мерії Херсона, антикорупційної активістки Катерини Гандзюк 27 травня об 11:00.

Про це йдеться в порядку денному на сайті суду.

Сама справа надійшла до суду 8 травня. Її розглядатиме суддя Юлія Бочко.

Слідство підозрює в скоєнні нападу п'ятьох колишніх учасників АТО. Це - В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук. В організації злочину звинувачують Торбіна, інформація про замовників засекречена.

7 травня всім їм було пред'явлено звинувачення в заподіянні умисного тяжкого тілесного ушкодження.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року на в.о. керуючого справами виконавчого комітету, радника херсонського міського голови Катерину Гандзюк напали біля під'їзду її будинку й облили сірчаною кислотою. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні.

Генпрокурор Юрій Луценко 4 грудня заявив, що у справі про вбивство Катерини Гандзюк оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін. 14 лютого підозрюваний Торбін розповів, як Левін замовив йому напад на активістку.

11 лютого 2019 року звинувачення в організації вбивства висунули голові Херсонської облради Владиславу Мангеру. 15 лютого суд заарештував Мангера до 3 березня з правом застави 2 млн 497 тис. грн. Чиновник вийшов під заставу і заявив, що співпрацюватиме зі слідством.

3 квітня Шевченківський районний суд Києва зобов'язав Мангера носити електронний браслет 60 днів і здати закордонний паспорт. 12 квітня Мангер вийшов на роботу.

Також ГПУ повідомляла, що в справі Гандзюк змінили підозру п'ятьом виконавцям злочину. Зокрема, раніше повідомлену підозру за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою, - ред.) змінено на ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого страждання).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram