ГоловнаПолітика

Україна офіційно попросила міжнародне співтовариство відреагувати на російські паспорти в ОРДЛО

МЗС просить країни ЄС, НАТО, "Великої сімки" не визнавати паспорти, незаконно видані українцям.

Україна офіційно попросила міжнародне співтовариство відреагувати на російські паспорти в ОРДЛО
спикер Министерства иностранных дел Катерина Зеленко
Фото: МИД

Міністр закордонних справ Павло Клімкін офіційно звернувся з листом до іноземних держав з проханням посилити санкції відносно Росії у зв'язку зі спрощенням видачі російських паспортів жителям окупованих територій Донбасу. Про це сьогодні на брифінгу повідомила речник Міністерства закордонних справ Катерина Зеленко, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Міністр закордонних справ Павло Клімкін направив лист керівникам зовнішньополітичних відомств країн ЄС, НАТО, "Великої сімки" та інших країн-партнерів", - сказала Зеленко.

У листі висловлено структуровану українську позицію з питання паспортизації та пов'язаними з цим загрозами безпеці, в тому числі з посиланням на аналогічні прецеденти в інших державах.

"Ключовий момент у тому, що саме цим листом Україна офіційно закликає країни-члени НАТО та інших партнерів до розширення санкцій переліку міжнародної протидії російській агресії за рахунок включення в нього паспортного кейса", - пояснила Зеленко.

Спікер МЗС також висловила надію на те, що міжнародне співтовариство не визнаватиме подібні паспорти.

Нагадаємо, сьогодні на засіданні уряду Кабмін України ініціював введення персональних санкцій проти громадян Росії, причетних до організації незаконної видачі паспортів українським громадянам на окупованих територіях. Окрім того, жителі ОРДЛО, які отримали російські паспорти, не зможуть отримувати пенсії та інші соцвиплати в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram