ГоловнаПолітика

Звільнений полтавський губернатор подав у суд на Порошенка

Головко хоче поновитися на посаді голови ОДА.

Звільнений полтавський губернатор подав у суд на Порошенка
Фото: adm-pl.gov.ua

Колишній голова Полтавської обласної держадміністрації Валерій Головко 15 квітня подав позовну заяву до ОДА і Петра Порошенка про визнання протиправним і скасування указу президента про його звільнення.

Про це повідомило місцеве видання "Полтавщина".

Розглядати позов буде Касаційний адмінсуд у складі Верховного Суду.

13 березня 2019 року Порошенко під час візиту в Полтаву повідомив про звільнення Валерія Головка. Обов'язки голови ОДА тимчасово виконує Роман Товстий.

Таке рішення президента було спричинене корупційним скандалом і кримінальним провадженням за фактом вимагання й одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовими особами Полтавської ОДА (ч.4 ст. 368 КК).

Крім Головка, за свою посаду судиться колишній мер Полтави Олександр Мамай.

11 квітня він звернувся до Верховного Суду з позовом проти Полтавської міської ради з проханням поновити на посаді.

Нагадаємо, що 14 вересня полтавські депутати визнали незадовільною роботу мера Олександра Мамая і достроково припинили його повноваження.

Після цього Мамая двічі незаконно "поновлювали" на посаді шляхом внесення змін до Єдиного державного реєстру. Прокуратура вважає, що за цим стоїть сам Мамай, і 10 грудня йому повідомили про підозру за несанкціоноване втручання в роботу інформаційної системи ЄДР (ч.3 ст.27, ч.1 ст.361 КК) і протидію законній господарській діяльності Полтавської міської ради (ч.3 ст.206 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram