ГоловнаПолітика

Політтехнолог Березовець перепросив за "жарт" про пожежу в Нотр-Дам і Зеленського

Посол Франції назвала його пост "ганьбою".

Політтехнолог Тарас Березовець перепросив за "жарт" про пожежу в соборі Паризької Богоматері і приїзд у Париж Володимира Зеленського.

15 квітня він прокоментував пожежу твітом такого змісту: "Макрону дуже пощастило, що після приїзду Зеленського згорів лише собор Паризької Богоматері. А міг би і Єлисейський палац спалахнути".

Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон у відповідь написала: "Як вам не соромно? Ганьба!".

16 квітня в фейсбуці Березовця з'явився коментар з цього приводу. Він пише, що не хотів образити французький народ.

"Щодо Паризького собору, його втрата є безумовною трагедією для світової культури, і я сумую про його втрату разом з усією французькою нацією. Я не мав наміру образити нічиї почуття і прошу пробачення у всіх, кого образив мій невдалий жарт. Собор у моєму пості був усього лише невдалою метафорою", - написав Березовець.

"Чи був жарт за межею. Так, був. Але відверто: чим він, у принципі, відрізняється від 90% жартів «95-го кварталу»? Проте президент Франції і посол в Україні визнали можливим сісти за один стіл з людиною, яка є автором багатьох жартів, за які в Європі він давно залишився б без роботи. Хіба це я називав свою країну німецькою порноактрисою і порівнював жителів Західної України з розумово неповноцінними", - додав телеведучий.

Нагадаємо, Березовець працює на телеканалі "Прямий", який відкрито підтримує чинного голову держави, кандидата в президенти Петра Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram