ГоловнаКультура

Французькі мільярдери Піно і Арно виділили 300 млн євро на відновлення Нотр-Дам де Парі (оновлено)

У будівлі собору обвалилися шпиль і покрівля.

Фото: EPA/UPG

Сім'я французьких мільярдерів Піно виділила 100 млн євро на відновлення постраждалої внаслідок пожежі будівлі собору Нотр-Дам де Парі.

Про це повідомляє Le Figaro.

"Мій батько Франсуа Піно і я вирішили виділити з фондів компанії Artemis 100 млн євро на реконструкцію собору Паризької Богоматері, в якому в понеділок спалахнула пожежа", - заявив Франсуа-Анрі Піно.

Фото: EPA/UPG

Раніше президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв, що зруйнований через пожежу собор Богоматері в Парижі буде відновлено. Він також наголосив, що вдалося уникнути найгіршого сценарію, і пожежники врятували фасад пам'ятки та її вежі.

Крім того, як повідомила місцевим ЗМІ мер Парижа Анна Ідальго, пожежники зуміли евакуювати цінні предмети культури і твори мистецтва. "Нам вдалося врятувати предмети культу та твори мистецтва", - сказала вона.

Сім'я Піно володіє компаніями Artemis і Kering, яким належить аукціонний будинок Christie's, а також бренди модного одягу, включаючи Gucci і Yves Saint Laurent.

Увечері 15 квітня в столиці Франції загорівся собор Нотр-Дам. Потерпілих не було. На ранок 16 квітня пожежу майже повністю загасили. Однак у будівлі обвалилися шпиль і покрівля.

Оновлення. Французький бізнесмен, президент групи компаній LVMH Бернар Арно також пообіцяв виділити 200 млн євро на відновлення постраждалого від пожежі собору Паризької Богоматері, передає BFM TV.

"Група компаній LVMH і сім'я Арно оголосили про намір пожертвувати 200 млн євро, щоб допомогти у відновленні собору Нотр-Дам", - йдеться в повідомленні.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG
Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Міністр культури Євген Нищук заявив, що Україна готова направити своїх найкращих реставраторів для робіт з відновлення собору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram