ГоловнаКультура

Конкурс на нового орендаря кінотеатру "Київ" призупинено

У Київраді зареєстрували проект рішення щодо проведення конкурсу через "Прозорро".

Конкурс на нового орендаря кінотеатру "Київ" призупинено
Фото: facebook/Культурний центр "Кінотеатр "Київ"

Конкурс між потенційними новими орендарями будівлі кінотеатру "Київ" в столиці призупинено.

Як повідомляють у газеті "Хрещатик", 8 квітня в Київраді зареєстрували проект рішення № 08/231-1393/ПР від 5.04.2019 "Про забезпечення проведення прозорого конкурсу на право оренди кінотеатру "Київ" і збереження показів фестивального, арт-хаусного, авторського і незалежного кіно".

Поки цей проект рішення розглядають депутати, процедуру проведення конкурсу припинено.

Поданий проект рішення пропонує скасувати рішення Департаменту комунальної власності від 30 січня 2019 року про включення кінотеатру "Київ" до переліку майна, яке може бути передано в оренду. Також пропонується відновити пошук потенційних орендарів кінотеатру і провести конкурс у торговельній системі "Прозорро.Продажі" "з урахуванням конкурсних умов, встановлених рішеннями постійної комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики від 1 лютого і 14 лютого 2019 року".

Нагадаємо, конкурс на нового орендаря кінотеатру "Київ" мав пройти 15 квітня. У березні було відомо, що на будівлю претендує п'ять потенційних орендарів: ГО "Фонд "Молодість", ЗАТ "Мультиплекс-Холдинг", ТОВ "Планета Кіно", ТОВ "Сантіні фюжн" і ТОВ "Сінема-Центр". Учасники конкурсу повинні були подати відповідний набір документів і підтвердити оплату авансової суми, що становить стартову орендну оплату за 4 місяці - 2 277 012 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram