ГоловнаПолітика

Підсудному депутату Київради повідомили другу підозру

Детективи НАБУ виявили ознаки корупції на мільйони гривень.

Підсудному депутату Київради повідомили другу підозру
Фото: nabu.gov.ua

Національне антикорупційне бюро 25 лютого повідомило другу підозру депутатові Київської міської ради Сергію Кримчаку. Йому закидають незаконне заволодіння шістьма земельними ділянками (ч.5 ст.191, ч.3-4 ст.358 КК) і незаконне збагачення на 19,5 млн гривень (ч.1 ст.368-2 КК).

Про це йдеться на сайті НАБУ.

За версією слідства, у 2008-2014 роках депутат разом із родичем організував схему заволодіння комунальною землею в Голосіївському районі на 2,5 млн гривень. Шість ділянок загальною площею 0,47 га за його ініціативою були виділені на сесії Київради певним особам, які про це навіть не здогадувалися.

Фото: НАБУ

Депутат Кримчак уже перебував під судом за схожим звинуваченням у незаконному заволодінні трьома ділянками землі в Києві загальною площею 0,26 га.

Крім того, детективи НАБУ вважають, що у 2015-2016 роках Кримчак сумнівно отримав 19,5 млн гривень. Частину цих грошей він витратив на дорогий позашляховик, решту інвестував у корпоративні права і нерухомість.

Нагадаємо, що Кримчак став депутатом Київради у 21 рік, входив у "молоду команду" колишнього мера Києва Леоніда Черновецького.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram