ГоловнаПолітика

Власенко: ЦВК легалізувала можливість платити агітаторам

Законом це забороняється, каже нардеп.

Власенко: ЦВК легалізувала можливість платити агітаторам
Фото: Макс Требухов

Викриття масштабної мережі підкупу виборців командою Петра Порошенка змусило ЦВК легалізувати можливість оплати роботи агітаторів. Про це заявив заступник голови фракції Сергій Власенко під час Погоджувальної ради лідерів фракцій та комітетів парламенту.

Він пояснив, що 22 лютого ЦВК ухвалила постанову (№ 376), яка передбачає відшкодування витрат фізичним особам, залученим до безпосереднього здійснення заходів передвиборної агітації.

Йдеться про витрати на телефонні послуги, проїзд (включаючи перевезення багажу), харчування, проживання та інші витрати в разі здійснення заходів передвиборної агітації в іншому населеному пункті тощо.

«У закон чітко прописано, що не можна платити агітаторам, але ЦВК ухвалило рішення, що, виявляється, можна», – зазначив Сергій Власенко.

Депутат від «Батьківщини» звернув увагу на те, що саме руками обласних та районних держадміністрацій здійснюється пряме використання місцевих бюджетних програм на підкуп на користь чинного глави держави та кандидата в президенти Петра Порошенка.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram